Φραγκιαδάκης Εμμανουήλ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS, MSc
Έβανς 8, Ηράκλειο Κρήτης

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:2810 - 284063

Περιοδοντολογία

Εισαγωγή των αυξητικών παραγόντων PRF, cGF στη σύγχρονη οδοντιατρική.
Αρχικά γίνεται αιμοληψία και το αίμα του ασθενούς τοποθετείται σε ειδική συσκευή φυγοκέντρησης. Σε σύντομο χρόνο έχουμε το διαχωρισμό αυξητικών παραγόντων (πρωτείνες) τους οποίους χρησιμοποιούμε στην περιοδοντολογία στην ουλοπλαστική και σε πολλές χειρουργικές πράξεις του στόματος.
Μπορούμε να κάνουμε χρήση της σύγχρονης αυτής τεχνικής:
-σε εξαγωγές δοντιού ειδικά σε φρονιμίτες και χειρουργικές εξαγωγές
-στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος/ων
-σε περιοχές με μεγάλα οστικά ελλείμματα.
Έτσι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα φλεγμονής, μειώνουμε δραστικά τον πόνο και προάγουμε την επούλωση με πολύ καλά και προβλέψιμα αποτελέσματα στην αναγέννηση ιστών (ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση).

Αναλυτικός Περιοδοντολογικός έλεγχος γίνεται όταν διαπιστωθεί προχωρημένη και εγκατεστημένη φλεγμονή στα ούλα. Γίνεται λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού και αναλυτικό περιοδοντόγραμμα, δηλαδή λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης των ούλων γύρω από κάθε δόντι. Αυτά μας βοηθάνε να εκτιμήσουμε σωστά την έκταση της βλάβης των ούλων και των αιτιών που την προκάλεσε, να κάνουμε σωστή διάγνωση, να παράσχουμε την κατάλληλη κάθε φορά θεραπεία και να συγκρίνουμε την κατάσταση των ούλων πριν και μετά τη θεραπεία.

Ουλίτιδα είναι φλεγμονώδης νόσος των ούλων που περιβάλλουν τα δόντια και οφείλεται στη μικροβιακή πλάκα των δοντιών Συνήθως διαπιστώνεται από την αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα ή κατά τον περιοδικό σας έλεγχο στον οδοντίατρο. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα με όλες τις επακόλουθες συνέπειές της.

Περιοδοντίτιδα είναι φλεγμονώδης νόσος των ιστών που περιβάλλουν τα δόντια και προκαλεί σταδιακή απώλειά τους. Οι ρίζες των δοντιών εκτίθενται, τα ούλα ματώνουν, τα δόντια αποκτούν κινητικότητα ενώ μπορεί να συνυπάρχει πόνος. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, οι ιστοί που στηρίζουν τα δόντια υποχωρούν, η κινητικότητα των δοντιών αυξάνει και τα δόντια τελικά χάνονται. Ηπεριοδοντίτιδα αποτελεί μία από τις δύο συχνότερες αιτίες απώλειας των δοντιών.

Είναι η θεραπεία που γίνεται με σκοπό τη μείωση της αυξημένης κινητικότητας εύσειστων δοντιών.

Είναι η χειρουργική μικροεπέμβαση κατά την οποία αποκαλύπτουμε άμεσα επαρκές ύψος δοντιού για βιολογικούς λόγους ώστε να επιτύχουμε καλύτερες και μακροβιότερες προσθετικές αποκαταστάσεις.

Όταν χαμογελάτε έντονα εκτίθενται τα ούλα των προσθίων άνω δοντιών σας και δεν σας αρέσει??? Η ουλεκτομή μπορεί να είναι η λύση για εσάς. Ανήκει στις θεραπείες της ουλοπλαστικής ή πλαστικής του περιοδοντίου. Είναι η χειρουργική μικροεπέμβαση κατά την οποία γίνεται αφαίρεση ουλικού ιστού γύρω από τα δόντια είτε για αισθητικούς λόγους είτε για λόγους υγείας των περιοδοντικών ιστών.

Το ουλικό μόσχευμα είναι τμήμα μαλακού ιστού (ούλου) που τοποθετούμε σε περιοχές του στόματος όπου υπάρχει ανάγκη για παράδειγμα εκεί όπου έχει φανεί τμήμα της ρίζας του δοντιού λόγω υποχώρησης του ούλου (υφίζηση) ή όπου παρατηρείται κοίλανση στα ούλα λόγω απώλειας του όγκου των μαλακών ιστών ή του υποκείμενου οστού. Ουλικό μόσχευμα τοποθετούμε ακόμη και μετά από χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων για να ενισχύσουμε την περιοχή ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερο χρόνο παραμονής των εμφυτευμάτων αλλά και καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα στις προσθετικές αποκαταστάσεις

Εισαγωγή των αυξητικών παραγόντων PRF, cGF στη σύγχρονη οδοντιατρική. Αρχικά γίνεται αιμοληψία και το αίμα του ασθενούς τοποθετείται σε ειδική συσκευή φυγοκέντρησης. Σε σύντομο χρόνο έχουμε το διαχωρισμό αυξητικών παραγόντων (πρωτείνες) τους οποίους χρησιμοποιούμε στην περιοδοντολογία στην ουλοπλαστική και σε πολλές χειρουργικές πράξεις του στόματος. Μπορούμε να κάνουμε χρήση της σύγχρονης αυτής τεχνικής: -σε εξαγωγές δοντιού ειδικά σε φρονιμίτες και χειρουργικές εξαγωγές -στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος/ων -σε περιοχές με μεγάλα οστικά ελλείμματα. Έτσι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα φλεγμονής, μειώνουμε δραστικά τον πόνο και προάγουμε την επούλωση με πολύ καλά και προβλέψιμα αποτελέσματα στην αναγέννηση ιστών (ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση).