Φραγκιαδάκης Εμμανουήλ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS, MSc
Έβανς 8, Ηράκλειο Κρήτης

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:2810 - 284063

Γενικά

Ο κλινικός έλεγχος γίνεται κατά την 1η επίσκεψη στο οδοντιατρείο μας όπου γίνεται επισκόπηση όλων των δοντιών, των ούλων και των ιστών της στοματικής κοιλότητας. Αν απαιτηθεί γίνεται ένας αδρής ακτινογραφικός έλεγχος και αφού γίνει ενημέρωση του ασθενή για την κατάσταση της στοματικής του υγείας σχεδιάζουμε ένα αρχικό σχέδιο θεραπείας. Αν απαιτηθεί μπορεί να δοθεί πιστοποιητικό οδοντιατρικής υγείας για κάθε νόμιμη χρήση (πχ εγγραφή του παιδιού στο σχολείο, αιτιολόγηση απουσίας κλπ).

Ο καθαρισμός δοντιών περιλαμβάνει την αφαίρεση της μικροβιακής πλάκας καθώς και των μαλακών και σκληρών υπερουλικών εναποθέσεων των δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνουμε την αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα, τη δυσοσμία του στόματος, την ουλίτιδα και την τερηδόνα των δοντιών. Σαν γενική οδηγία ο καθαρισμός επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες περίπου, ενώ διαφοροποιήσεις στη συχνότητα καθορίζονται από τον οδοντίατρο εκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σφραγισμάτων πλέον γίνεται από σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα). Σε αντίθεση με το αμάλγαμα (μεταλλικό), το λευκό σφράγισμα συγκολλείται στις εσοχές του δοντιού και έτσι γίνεται πιο αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση των προσθίων δοντιών. Οι τελευταίας γενιάς ρητίνες μπορούν άφοβα πλέον να μπαίνουν και στα οπίσθια δόντια ενώ επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν σημάδια ή δυσχρωμίες τα οποία είναι αδύνατο να απομακρυνθούν με την χρήση της οδοντόβουρτσας. Τα λευκά σφραγίσματα διαθέτουν χρωματολόγιο, ώστε είναι δυνατή η προσαρμογή των σφραγισμάτων στο χρώμα των φυσικών σας δοντιών.

Το οδοντιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό ασύρματο ακτινογραφικό μηχάνημα που εκπέμπει πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας (low dose) για την επίτευξη υψηλής διαγνωστικής αξίας ακτινογραφία η οποία εμφανίζεται άμεσα στην οθόνη που βρίσκεται μπροστά σας. Η ειδική συσκευή ηλεκτρικής δοκιμασίας της Sybron Endo που διαθέτουμε, μια από τις πιο αξιόπιστες που κυκλοφορούν, βοηθάει στην έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση της παθολογίας των δοντιών και επομένως στο σχεδιασμό της ενδεδειγμένης θεραπείας αντιμετώπισης.

Στο οδοντιατρείο μας διαθέτουμε ειδικές συσκευές και δοχεία για την αρχική απολύμανση των εργαλείων και εξαρτημάτων μας ενώ ο αυτόκαυστος κλίβανος Class B TYPE 24L της EURONDA εγγυάται την πλήρη και καθολική αποστείρωσή τους εκμηδενίζοντας τη διασπορά μικροβίων στο ιατρείο.