Φραγκιαδάκης Εμμανουήλ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ DDS, MSc
Έβανς 8, Ηράκλειο Κρήτης

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:2810 - 284063

Αισθητική Οδοντιατρική

Το χρώμα των δοντιών καθορίζεται γενετικά και επηρεάζεται από παράγοντες όπως: ηλικία διατροφικές συνήθειες κάπνισμα κατανάλωση καφέ, τσαγιού λήψη φαρμάκων τραυματισμό δοντιού (κυρίως προσθίων δοντιών άνω γνάθου) παλιές οδοντιατρικές εργασίες Λεύκανση είναι η διαδικασία κατά την οποία βελτιώνουμε το χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών χωρίς να αλλοιώνεται η φυσική τους όψη. Στο οδοντιατρείο μας γίνεται λήψη φωτογραφιών πριν και μετά τη διαδικασία ώστε να διαπιστωθεί η χρωματική διαφορά.

Με τη σοδοβολή γίνεται η απομάκρυνση των χρωστικών που επικάθονται ακόμα και στα πιο απροσπέλαστα σημεία των δοντιών όπως χρωστικές από τσιγάρο, καφέ, σοκολάτα, τσάι, κόκκινες σάλτσες και οδοντική πλάκα. Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί μια ειδική συσκευή που εκτοξεύει με πίεση σόδα και νερό στα δόντια προσδίδοντάς τους το καλύτερο φυσικό τους χρώμα. Μετά το τέλος της σοδοβολής ο οδοντίατρος μπορεί να προβεί σε φθορίωση των δοντιών νέων ασθενών με ένα ειδικό gel. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της σοβοδολής είναι η απουσία φλεγμονής των ούλων και τρυγίας (πέτρας) από τα δόντια.

Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται στο ιατρείο, συνήθως σε μία επίσκεψη, αφού πρώτα έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και προσεκτική μελέτη του κάθε περιστατικού. Γίνεται με τη χρήση των κατάλληλων κάθε φορά υλικών με σκοπό: Να αποδώσουμε ένα καλύτερο χρωματικό τόνο στα δόντια Να «διορθώσουμε» μικρές ανωμαλίες θέσης, κλίσης και στροφής των δοντιών Να βελτιώσουμε το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών Να κλείσουμε τα κενά σε αραιά δόντια Να καλύψουμε μικρές δυσχρωμίες, διαβρώσεις και αποτριβές των δοντιών.

Η όψη πορσελάνης είναι η πιο συντηρητική αισθητική προσθετική αποκατάσταση. Έχει πάχος μόλις 0,5 του χιλιοστού από λευκό υλικό πορσελάνης και καλύπτει μόνο την πρόσθια επιφάνεια του δοντιού (αυτό που φαίνεται). Μπαίνουν συνήθως στα πρόσθια δόντια όπου έχουμε υψηλές αισθητικές απαιτήσεις επιτυγχάνοντας ένα όμορφο χαμόγελο με ελάχιστη αποκοπή οδοντικής ουσίας. Η τεχνική για την κατασκευή τους είναι ευαίσθητη ενώ υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την επιλογή των δοντιών που θα δεχθούν τις όψεις.

Ολοκεραμική Στεφάνη ή θήκη είναι η αισθητική προσθετική αποκατάσταση που προσομοιάζει δόντι και είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό (λευκό) σε όλη της τη μάζα. Δεν περιέχει καθόλου μέταλλο και δίνει ένα πολύ υψηλό και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Συνήθως κατασκευάζονται για τα πρόσθια δόντια όπου έχουμε υψηλές αισθητικές απαιτήσεις επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό χαμόγελο.

Το Strass σε δόντι αποτελεί μια αισθητική πινελιά στο χαμόγελό σας. Αν σας αρέσουν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης οδοντικού κοσμήματος σε κάποιο από τα πρόσθια άνω δόντια σας που εκτίθενται όταν χαμογελάτε. Το υλικό μπορεί να είναι χρυσός, λευκόχρυσος ή από κρυστάλλους πολύτιμων λίθων. Συγκολλάται από τον οδοντίατρο στο κατάλληλο σημείο του δοντιού μετά από μικρή επεξεργασία της επιφάνειάς του. Αφαιρείται εύκολα από τον οδοντίατρο όποτε το επιθυμείτε χωρίς να αφήνει κάποιο σημάδι.

Όταν χαμογελάτε έντονα εκτίθενται τα ούλα των προσθίων άνω δοντιών σας και δεν σας αρέσει??? Η ουλεκτομή μπορεί να είναι η λύση για εσάς. Ανήκει στις θεραπείες της ουλοπλαστικής ή πλαστικής του περιοδοντίου. Είναι η χειρουργική μικροεπέμβαση κατά την οποία γίνεται αφαίρεση ούλου γύρω από τα δόντια είτε για αισθητικούς λόγους είτε για λόγους υγείας των περιοδοντικών ιστών.